Śledzie z cebulą

0 (0 ocen)

Znakomita przystawka która szybko znika z talerzyków na imprezach.

Składniki:

  • 50 dag śledzi solonych
    2 średnie cebule
    1 szklanka mleka
    1 szklanka zimnej wody
    3 kulki ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    mielony pieprz
    1 szklanka oleju rzepakowego
    2 łyżki octu
    papryka marynowana




Śledzie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w około 2-3 cm paseczki wkładamy do miski i zalewamy wodą z mlekiem.Śledzie moczymy kilka godzin, następnie odcedzamy i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę albo w piórka. Na dnie naczynia układamy warstwę śledzi, posypujemy pieprzem, na to układamy cebulę i dodajemy liście laurowe, oraz ziele angielskie.Układamy warstwami aż do wykończenia wszystkich składników.Na koniec całość zalewamy olejem i octem , aby dokładnie pokryły wszystkie warstwy. Dekorujemy strąkami marynowanej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy