Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą

4.45 (195 ocen)

Uwielbiam śledzie pod każdą postacią :))

Składniki:

  • 3 płaty śledzia
    0,5 szklanki wody
    1/4 szklanki octu
    1 łyżka cukru
    1 cebula
    2 ogórki kiszone
    3 liście laurowe,ziele angielskie

Wystaw ocenę:

4.45 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia namoczyć w wodzie przez noc.
    Wodę,ocet i cukier zagotować. Wystudzić zalewę.
    Śledzie pokroić w paski,cebulę i ogórki w kostkę.
    W słoiku układać śledzie,cebule i ogórki. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalać zalewą i odstawić do lodówki na 2 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować