• Śledzie w sosie musztardowym

    Dodane przez: dusiowa

  • Przekąska śledziowa nie tylko na święta

  • Składniki

    300 gram śledzi
    cebula
    łyżeczka oleju
    2 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżeczki musztardy ostrej dijon
    łyżka majonezu
    pieprz naturalny

  • Sposób przygotowania

    1.

    Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin. Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.

    2.

    Cebulę pokroić drobno i usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, aż będzie szklista. Wymieszać ze śledziami i doprawić pieprzem.

    3.

    Musztardę francuską, dijon i majonez wymieszać. Sos przelać do śledzi i całość pomieszać.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, szkola_babci, śledzie, Wielkanoc, musztarda_keczup, śledzie w sosie musztardowym
  • 1 komentarz
    • Gość
      2014-08-31T16:30:39+02:00 paulina (gość) IP: 164.126.*.*
      lubie bardzo takie sledziki

Dodane przez: dusiowa

dusiowa 398

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-09-13T13:03:48+02:00

492 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »