Śledzie w sosie musztardowym

4.5 (176 ocen)

  • 10 min

Przekąska śledziowa nie tylko na święta

  • 10 min

Składniki:

  • 300 gram śledzi
    cebula
    łyżeczka oleju
    2 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżeczki musztardy ostrej dijon
    łyżka majonezu
    pieprz naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin.
    Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. Cebulę pokroić drobno i usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, aż będzie szklista.
    Wymieszać ze śledziami i doprawić pieprzem.
  • 3. Musztardę francuską, dijon i majonez wymieszać.
    Sos przelać do śledzi i całość pomieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować