ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO ŚMIETANOWYM

4.49 (160 ocen)

  • 20 min

W sklepach jest duży wybór śledzi w różnych sosach na bazie śmietany.Lubię i smakują mi te w sosie musztardowym.Ale stwierdziłam ,że więcej jest w nich sosu niż śledzi.Postanowiłam zrobić je sama.Wyszły rewelacyjne, przynajmniej wiem co jem!

  • 20 min

Składniki:

  • płaty śledziowe
    250 g 18% śmietany
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1-2 łyżki musztardy dijon
    2 łyżki octu winnego
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki koperku
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka kurkumy
    pieprz cytrynowy do smaku
    cebula ( ja nie dodałam)
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie musztardowo śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe namoczyłam i wysuszyłam używając do tego
    papierowych ręczników kuchennych.
  • śledzie 2. Pokroiłam je na małe kawałki
  • śledzie 3. i ułożyłam na talerzu.
  • śmietana 4. Do miseczki wlałam jogurt, śmietanę i majonez.
  • kurkuma 5. Wsypałam przyprawy:
    kurkumę, curry i pieprz cytrynowy.
  • musztarda francuska 6. Wymieszałam, dodałam musztardę francuską
  • musztarda dijon 7. i musztardę dijon.
  • koperek 8. Wsypałam pokrojony koperek. Doprawiłam octem i cukrem do smaku.
  • śledzie w sosie musztardowym 9. Polałam śledzie przygotowanym sosem musztardowym.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować