Śledzie w sosie chrzanowo żurawinowym

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Następna odsłona śledzika:)) Oczywiście wyszło pysznie, zachęcam do skorzystania z przepisu:)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 -5 płatów śledzi marynowanych
    Cebula
    Słoik marchew z groszkiem ( ½ l)
    5-6 korniszonów
    2 łyżki majonezu
    Słoiczek chrzanu z żurawiną ( 180 g)
    Sól, pieprz wg smaku
    ½ łyżeczki rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie chrzanowo żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. Śledzie obieram ze skóry, i kroję w kostkę. Marchew z groszkiem odcedzam z zalewy, przyprawiam solą, pieprzem i rozmarynem, mieszam.
    Obraną cebulę i korniszony kroję w drobną kosteczkę
  • śledzie 2. Chrzan przekładam do miski , dodaję 2 łyżki majonezu ( Babuni) i mieszam.
    W pucharkach układam warstwy , na spód daję łyżkę marchewki i groszku, następnie cebulka i śledzie,
  • śledzie 3. na to wykładam część sosu chrzanowego, następnie ogórki, marchew z groszkiem i na górę śledzie, wierzch polewam sosem i dekoruję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować