Śledzie w śmietanie z marchewką, jabłkiem i cebulą

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.Te zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni

  • 60 min

Składniki:

  • Śledzie Matiasy 6 szt.
    • Cebula średnia 4 szt.
    • Marchew 1 duża
    • Jabłko 1 duże
    • ocet,cukier do smaku
    • Śmietana 150ml
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w śmietanie z marchewką, jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07p4ssq 1. Wymoczone śledzie( 2-3 godz.) pokroić na części.Dwie cebule pokroić w piórka dodać do śledzi.Skropić octem lub sokiem z cytryny 3-4 łyżeczki.Dać do lodówki na 4 godz.
    Osobno utrzeć na grubych oczkach marchew,jabłko,a cebulę pokroić w cieńkie piórka.
    Doprawić do smaku cukrem,octem lub sokiem z cytryny ,wymieszać i odstawić na 1 godz.
    Gdy śledzie już przeszły smakami ,wyjąć bez cebulki w której się zaprawiały i dać do miski.
    Dodać marchew z jabłkiem i cebulką,wlać śmietanę zamieszać i można zajadać.
  • image-0jbw7mx 2. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować