Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka

5 (150 ocen)

  • 20 min

Świąteczny przysmak większości z nas. Sałatka śledziowa z dodatkiem jabłka.

  • 20 min

Składniki:

  • 600g śledzi solonych
    1 jabłko zwykłe, 1 reneta
    700g śmietany 18%
    2 duże cebule
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przyprawiamy sałatkę 1. Śmietanę mieszamy wraz z majonezem. Dodajemy pokrojone na małe cząstki śledzie, starte jabłka oraz drobno pokrojoną cebulę. Jeżeli nie mamy w domu jabłek renet, to dajmy dwa zwykłe. Mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować