Śledzie w śmietanie

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Znakomity "piątkowy" obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 płaty śledzi marynowanych
    1 cebula
    śmietana 12% 200 ml
    sól
    pieprz
    odrobina ostrej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w kosteczkę, cebulę również. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zalewamy śmietaną. Gdy będzie za gęste można dolać odrobinę mleka.

Porady

Najlepiej podawać z ziemniakami z koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować