Śledzie w "pomidorach"

5 (144 ocen)

Szybko, tanio, smacznie!!

Składniki:

  • ok. 0,5 kg filetów śledziowych a'la matias
    3-4 średnie cebule
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    pieprz
    3-4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Śledzie w "pomidorach" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wkładamy do miski,zalewamy zimną wodą i moczymy 10 min. Odsączamy
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
    Wrzucamy na rozgrzany olej i szklimy.
  • 3. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej ok pół słoiczka koncentratu ( może być więcej) i przesmażamy ok 3 minut.
  • 4. Śledzie kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski, pieprzymy, dodajemy wystudzoną cebulę z koncentratem i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować