ŚLEDZIE W OLEJU Z WARZYWAMI

4.49 (183 ocen)

  • Łatwy

Cała moja rodzina uwielbia śledzie. Przygotowane w oleju z warzywami smakują wyśmienicie.

  • Łatwy

Składniki:


  • - płaty śledziowe: 1 kilogram
    - cebula: 3 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ogórki kiszone: 4 sztuki
    - ocet: 5 łyżek
    - olej: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać, wymoczyć, pokroić w paski i skropić octem. Odstawić na pół godziny.
  • 2. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Układać w słoiku warstwę śledzi, przysypać cebulą, papryką i ogórkiem, następnie zalać olejem. Podawać po kilku godzinach od przygotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować