Śledzie w oleju z czosnkiem, cebulą i chili

4.48 (184 ocen)

Śledzie w oleju zawsze przygotowuje moja mama. Ja jednak postanowiłam trochę je urozmaić i tak powstał ten przepis.

Składniki:

  • -4 płaty matijasa
    -3 cebule
    -3 ząbki czosnku
    -pół papryczki chili (bez gniazd nasiennych)
    -olej (tyle aby przykryło śledzie)
    -woda do wymoczenia śledzi
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Przystawki

Śledzie w oleju z czosnkiem, cebulą i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez dwie godziny (co pół godziny zmieniając wodę). Następnie kroimy na kawałki.
  • 2. Cebulę i chili siekamy w drobną kosteczkę. Łączymy ze sobą, a następnie wrzucamy do śledzi i dokładnie mieszamy.
  • 3. Słoik napełniamy do połowy śledziamy z cebulą. Następnie wrzucamy całe, obrane ząbki czosnku i dopełniamy słoik. Całość zalewamy olejem i zakręcamy. Zostawiamy w lodówce na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować