Śledzie w koperku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od sąsiadki, która gotuje na weselach. Mieszkam na wsi z 10-letnią córką.

Składniki:

  • ● 1/2 kg matiasów
    ● 4 ogórki konserwowe
    ● 2 czerwone cebule
    ● pęczek koperku
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● olej lub oliwa z oliwek
    ● 1 duże jabłko

Śledzie w koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy kroimy na mniejsze
    kawałki, wkładamy do salaterki.
    Obrane ogórki, cebule, jabłko
    i paprykę kroimy w kostkę
    i przekładamy do śledzi.
  • 2. Dodajemy przecier pomidorowy
    i drobno pokrojony koperek.
    Dokładnie mieszamy.
    Wkładamy do 2-litrowego słoika
    i zalewamy olejem.

Porady

Śledzie są najsmaczniejsze po dwóch dniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy