-opakowanie hermetycznie zamknietych solonych
śledzi matjasów w oleju ( 200g lub 250g ),
-ok. 10 sztuk ugotowanych w mundurkach nie solonych,
ziemniaków,
-4-5 ugotowanej ze skórką marchewek,
-1 średnia cebula,
-2 jajka ugotowane na twardo,
-kukurydza w puszce, ale nie koniecznie,
-majonez
Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-śledzie pokroić w paski,ułożyc na półmisku,
-na to posypać drobno pokrojoną cebulkę
następnie obrane ze skórki i potarte
( na wiekszych oczkach ) ziemniaki,
-delikatnie pokropić olejem z pojemnika po śledziach,
ale nie cały,
-całość pokryć cienką warstwą majonezu,
-zetrzeć na majonez ugotowaną marchew,
-znów warstwa majonezu i na to drobno posiekane jajka
i kukurydzę
Komentarze