Śledzie po wiejsku

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz. 10 min

śledzie w świątecznej wersji

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 10 matiasów
    4 średnie marchewki
    3 kiszone ogorki
    2 średnie cebule
    5 łyzek oleju
    Zalewa:
    1 szklanka wody
    1/3 szklanki octu
    2 łyzki cukru
    Szczypta soli
    2-3 liscie laurowe
    2-3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem.
    Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować