Śledzie po kaszubsku

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni stawiam pierwsze kroki. Dużo eksperymentuję. Proponuję pyszną przekąskę nie tylko na specjalne okazje.

Składniki:

  • ● 8 solonych filetów śledziowych
    ● 1 l mleka
    ● 3 średnie cebule
    ● 1/2 szkl. oliwy
    ● słoik (ok. 20 dag) przecieru pomidorowego
    ● kilka ziaren ziela angielskiego
    ● liść laurowy
    ● szczypta suszonego majeranku
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy ok. 2 godzin w wodzie, a potem ok.
    godziny w mleku. Osuszamy i kroimy w 1,5-cm paski.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Szklimy na
    rozgrzanej oliwie. Dodajemy
    przecier, liść
    laurowy i ziele angielskie.
    Chwilę smażymy.
    Doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem
    i majerankiem. Studzimy.
    Mieszamy ze
    śledziami.

Porady

Śledzie są smaczniejsze następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować