Śledzie po grecku

4.48 (148 ocen)

  • 40 min

Śledzie z warzywami z lekko słodką nutą.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g śledzi
    400 g marchewki
    400 g cebuli
    3/4 szklanki rodzynek
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 mały słoik przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ugotować a'la dente i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Śledzie namoczyć w wodzie aż się "odsolą".
    Cebulę pokroić w piórka i smażyć na oliwię na małym ogniu ok 10 minut aż zmięknie, następnie dodać rodzynki i marchewkę oraz przecier. Dusić ok 5 minut i odstawić do ostygnięcia.
    Śledzie pokroić w paski i dodać do przestudzonych warzyw, wymieszać i ostawić na noc, gdyż najlepsze są następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować