Śledzie po grecku

4.48 (148 ocen)

  • 40 min

Śledzie z warzywami z lekko słodką nutą.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g śledzi
    400 g marchewki
    400 g cebuli
    3/4 szklanki rodzynek
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 mały słoik przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ugotować a'la dente i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Śledzie namoczyć w wodzie aż się "odsolą".
    Cebulę pokroić w piórka i smażyć na oliwię na małym ogniu ok 10 minut aż zmięknie, następnie dodać rodzynki i marchewkę oraz przecier. Dusić ok 5 minut i odstawić do ostygnięcia.
    Śledzie pokroić w paski i dodać do przestudzonych warzyw, wymieszać i ostawić na noc, gdyż najlepsze są następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować