Śledzie po cygańsku

4.5 (194 ocen)

Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię.

Składniki:

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych
    2 cebule
    5 ogórków konserwowych
    0,5 szklanki oleju
    0,5 szklanki ketchupu
    1 łyżka octu jabłkowego
    pieprz
    cukier
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w pióra, smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu aż będzie szklista. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Do miski wlewamy olej, dodajemy ketchup, ocet i ostudzoną cebulę , doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Wszystko razem delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują na drugi-trzeci dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować