Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym

4.49 (182 ocen)

  • 15 min

Śledziowa przekąska na święta i nie tylko

  • 15 min

Składniki:

  • 3-4 śledzie a'la matjas
    125g śmietany 18%
    3-4 ząbki czosnku
    1 łyżka koperku
    pieprz
    woda
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć. Następnie pokroić w romby (na mniejsze kawałki). Do śmietany dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany koperek, wymieszać. Sos doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem. Udekorować koperkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Matias Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować