Śledź w sosie musztardowo-kawiorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna śledziowa sałatka.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie w oleju: 400 gramów
    - śmietana: 250 mililitrów
    - majonez: 3 łyżki
    - musztarda ostra: 2 łyżeczki
    - musztarda francuska: 2 łyżeczki
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - cebulka: 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 3 sztuki
    - papryka czerwona konserwowa: 1 sztuka
    - kawior czarny: 1 łyżeczka
    - curry: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledź w sosie musztardowo-kawiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w dużą kostkę (lub dzwonka). Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie razem i próbujemy. Do miseczki daje kawałki śledzi, ogórki, piórka cebuli, paseczki papryki i kawior i wszystko zalewam sosem. Mieszam dokładnie.
  • śledzie 2. Smak sosu należy rogulować dodawaniem musztardy, to ona ma byc wyznacznikiem czy chcemy go bardziej delikatny czy bardziej ostry. Jeżeli sos bedzie za ostry wystarczy dodać więcej majonezu. Tak przygotowanego śledzia odstawiam na noc do lodówki, by rano zajadać się nim z pysznym świeżym chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować