Śledź w sosie koperkowym

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ta przystawka zrobiła furorę już na niejednej imprezie.

Składniki:

  • ● 4 płaty śledziowe
    ● 125 ml majonezu
    ● 125 ml kwaśnej śmietany
    ● łyżeczka grubo zmielonego pieprzu
    ● ząbek czosnku
    ● łyżeczka musztardy
    ● mała cebula
    ● 2 łyżki posiekanego koperku
    ● sól
    ● cukier
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalewamy wodą
    i odstawiamy na kilka godzin.
    Wyjmujemy i osuszamy papierowym
    ręcznikiem kuchennym.
    Kroimy w kawałki.
  • Śledź w sosie koperkowym 2. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę drobno siekamy, a czosnek
    przeciskamy przez praskę.
    Majonez mieszamy ze śmietaną
    i musztardą. Dodajemy cebulę,
    czosnek i koperek. Mieszamy.
    Wsypujemy pieprz. Doprawiamy
    do smaku solą i cukrem. Śledzie
    układamy na talerzu. Polewamy
    sosem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować