Śledź w śmietanie z jabłkiem

4.51 (158 ocen)

  • 20 min

Takie śledzie zawsze przygotowuję rano aby się przegryzły do pory obiadowej.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 słoik (400 g) śledzi w occie Bismarck
    - 2 cebule
    - 1 duże słodkie jabłko
    - 330 ml śmietany 18%

    - koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź w śmietanie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śledzi ściągamy skórkę i kroimy w paseczki, przekładamy do miski.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do śledzi . Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę również przekładamy do śledzi. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować