Śledź w śmietanie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyczna potrawa ze śledzia

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe solone, korzenne: 4 sztuki
    - czerwona cebula o średnicy 4-5cm: 1 sztuka
    - kwaśna gęsta śmietana, mały kubek: 1 sztuka
    - świeżomielony pieprz do smaku: 4 szczypty
    - posiekana natka pietruszki: 1 łyżka

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety namoczyć przez 2-3 godziny (jesli chcemy żeby były delikatniejsze możemy je namoczyć w mleku). Cebulę obrać i pokroić w równe plasterki. Przygotować kilka krążków cebuli (zewnętrzne z plasterków), które posłużą nam do spięcia filetów. Resztę drobno posiekać. Każdy filet zwinać w rulonik i nałożyć na niego krążek cebuli. Ułożyć na półmisku, do środka włożyć 1-2 łyżki śmietany, posypać posiekaną cebulą oraz pieprzem. Można posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy