Śledź w marchewce

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podejmowanie gości sprawia mi ogromną przyjemność. Tę przystawkę robię często, bo doskonalesprawdza się na przyjęciach.

Składniki:

  • 1 kg solonych śledzi
    4 posiekane cebule
    4 średnie marchewki
    1/2 szkl. oleju
    łyżeczka cukru
    liść laurowy
    ziele angielskie
    łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy
    5 minut na oleju. Dodajemy cebulę i dusimy kolejne 5 minut. Wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cukier i mieszając, dusimy jeszcze chwilę. Studzimy.
  • 2. Śledzie kroimy w kawałki. Układamy warstwami na przemian z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Sola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować