Śledź w cieście

4.48 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest łatwe do zrobienia. Idealne dla osób, które, tak jak ja, śledzie jedzą w każdej postaci.

Składniki:

  • ● 5 płatów solonych śledzi
    ● 2 jajka
    ● 1 szkl. mąki
    ● 1 szkl. mleka
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledź w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie, osuszamy. Kroimy w kawałki.
  • 2. Jajka, mleko i śmietanę miksujemy z mąką na ciasto konsystencji gęstej śmietany. Zanurzamy śledzie, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Porady

RADY A. Kowalczyk Podajemy z sosem chrzanowym lub surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować