Śledź do słoika

4.5 (159 ocen)

Smakowite świąteczne śledziki.

Składniki:

  • 600 g płatów śledziowych
    2 cebule
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżeczka curry
    sól
    pieprz
    musztarda do posmarowania śledzi

Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc). Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, następnie doprawiamy pieprzem, solą i curry. Każdy kawałek ryby smarujemy musztardą. Do słoika na dno układamy na przemian warstwę cebuli i śledzi. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować