SŁATKA POWIEW WIOSNY

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Taka sałatkę jadłam w restauracji,tak Nam wszystkim posmakowała ze ma miejsce na Naszym stole .Gosciom bardzo smakuje

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • pół brokuła
    pół kalafiora
    pęczek szczypiorku
    natka pietruszki
    pęczek rzodkiewek
    1 marchewka
    3 jajka
    sól,pieprz
    sos czosnkowy:
    duzy kubek jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku'
    łyzka oleju rzepakowego
    sól,pieprz

Słatka powiew wiosny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka 1. sos:Jogurt wlewamy do miseczki.Czosnek drobno siekamy,posypujemy solą,rozciskamy nożem-dodajemy do jogurtu.Dodajemy olej,sól,pieprz.Brokuła i kalafiora rozdzielamy na różyczki,marchew szatkujemy na cieniutkie słupeczki.Gotujemy w osolonej wodzie warzywa na półtwardo,ok 5 minut.Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy,rzodkiewki kroimy w maleńką kosteczkę.Kilka rzodkiewek odkładamy do obłożenia talerza. Jajka gotujemy na twardo,przekrawamy na połówki.Układamy na talerzu warzywa gotowane,pomiędzy nimi jajka.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem,natka pietruszki,rzodkiewką.Polewamy sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy