Skrzydełka w zalewie octowej.

4.47 (163 ocen)

  • 60 min

Skrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg. skrzydełek z kurczaka
    Zalewa:
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    4 łyżki ketchupu
    3 łyżki soli
    5 łyżek cukru
    2 cebule
    kilka ziaren ziela angielskiego
    liść laurowy
    kilka ziaren gorczycy
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w zalewie octowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dokładnie myjemy, kroimy (tzw. lotki odrzucamy) pozostawiamy dwie części.Części, które zostawiliśmy do potrawy, gotujemy pół godziny w bulionie z kostek rosołowych.Następnie smażymy je na oleju w panierce z jajka i bułki tartej.Usmażone skrzydełka układamy w dość głębokim naczyniu. Po usmażeniu wszystkich skrzydełek zalewamy je gorącą zalewą przygotowaną z w/w składników.

Porady

Potrawę przygotowujemy dwa dni przed spożyciem, wtedy skrzydełka mają wyśmienity smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować