• SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

    Dodane przez: agnes8118

  • pojawiają się na każdej imprezie - są pyszne

  • Składniki

    1 kg skrzydełek z kurczaka
    mąka
    2-3 jajka
    ZALEWA:
    1 szklanka octu
    5 szklanek wody
    8 łyżek cukru
    1 łyżka soli
    1 liść laurowy

  • Sposób przygotowania

    1.
    skrzydełka w zalewie - krok 1

    Skrzydełka obgotować w rosole (odciąć lotki). Rosół wykorzystać w dowolny sposób a pozostałą część skrzydełek wystudzić (można podzielić je jeszcze na pół, żeby były bardziej „podzielne”). Skrzydełka panierować najpierw w mące, potem w jajku i usmażyć na oleju na złoty kolor, następnie ułożyć je w dużym słoju – zakręcić (ewentualnie w głębokim naczyniu pod przykryciem). Zalać ciepłym octem i pozostawić na co najmniej 48 godz.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, skrzydełka, przegryzka
  • 0 komentarzy

Dodane przez: agnes8118

agnes8118 13

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-05-05T16:05:23+02:00

2540 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »