Skrzydełka w przyprawie do gyrosa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczny i tani obiadek dla całej rodzinki

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kilogram skrzydełek,
    przyprawa do gyrosa,
    kilka kropel przyprawy maggi,
    sól,
    4 łyżki oliwy z oliwek,
    czosnek,
    fasolka szparagowa

Skrzydełka w przyprawie do gyrosa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukać, wrzucić do miski. Dodać przyprawę do gyrosa,sól, maggi, wlać 2 łyżki oliwy. Wymieszać i przełożyć do brytfanki. Piec 50 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
    Na patelnię wlać pozostałą oliwę, rozgrzać, wrzucić drobno posiekany czosnek, podsmażyć i dorzucić ugotowaną wcześniej fasolkę. Smażyć 5 min, a następnie przełożyć do brytfanki ze skrzydełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy