Skrzydełka w miodzie i ketchupie

4.28 (187 ocen)

Z mężem byliśmy kiedyś w meksykańskiej knajpce i bardzo zasmakowały nam serwowane tam skrzydełka. Postanowiłam spróbować powtórzyć ten smak. Wyszło wyśmienicie.

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki ketchupu
    2 łyżeczki miodu
    3 łyżeczki słodkiej papryki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.28 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w miodzie i ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem, posypać obficie papryką słodką.
  • 2. W miseczce przygotować marynatę: połączyć ketchup, miód oraz posiekany czosnek. Polać skrzydełka i dokładnie wymieszać całość.
  • 3. Wstawić do lodówki na noc.
  • 4. Następnego dnia skrzydełka wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 1,5 godziny. Smacznego!

Porady

Skrzydełka nie muszą marynować się całą noc, wystarczy kilka godzin, jednak dłuższe marynowanie nada im więcej smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować