Skrzydełka w glazurze miodowo-imbirowej

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Proste, ale bardzo ciekawe w smaku danie. Połączenia składników, jak imbir, miód, sos sojowy, ocet, czosnek, nadaje potrawie wyrafinowany smak, cudowny aromat.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -10 szt. skrzydełek z kurczaka
    -100ml sosu sojowego ( może być magi)
    -100ml octu winnego
    -2 cebule
    -3 łyżki miodu
    -1 łyżka startego świeżego imbiru
    -1 łyżka posiekanego czosnku,
    -3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w glazurze miodowo-imbirowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w glazurze miodowo-imbirowej 1. Przygotować glazurę: wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Umyte i osuszone skrzydełka włożyć do glazury, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Ułożyć skrzydełka w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temperaturze 200°C, obracać je i smarować glazurą. Pozostałą glazurę przelać do rondelka , zagotować, podgrzewać na małym ogniu 8-10 minut, aż powstanie gęsty sos. Skrzydełka ułożyć na półmisku, obok ustawić miseczkę z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować