Proste, ale bardzo ciekawe w smaku danie. Połączenia składników, jak imbir, miód, sos sojowy, ocet, czosnek, nadaje potrawie wyrafinowany smak, cudowny aromat.
Skrzydełka w glazurze miodowo-imbirowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować glazurę: wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Umyte i osuszone skrzydełka włożyć do glazury, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Ułożyć skrzydełka w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temperaturze 200°C, obracać je i smarować glazurą. Pozostałą glazurę przelać do rondelka , zagotować, podgrzewać na małym ogniu 8-10 minut, aż powstanie gęsty sos. Skrzydełka ułożyć na półmisku, obok ustawić miseczkę z sosem.
Komentarze