Skrzydelka po meksykansku

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

skrzydelka po meksykansku maja specyficzny smak, sa rozplywajace sie w ustach i smakuja calej mojej rodzinie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 kg skrzydelek
    -1 1/2 szkl. wody
    -lyzke wegety

    Sos:
    - 1 sloik keczupu pudliszki
    - sok z czterech cytryn
    - 3 duze zabki czosnku
    - 1/2 szkl. cukru

    Panierka:
    - maka ziemniaczana
    - jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydelka po meksykansku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obciac 3-cia czesc skrzydelek a, pozostale podzielic na pojedyncze czesci. Te male obciete zalac 1 1/2 szkl. wody dodac 1 lyzke wegety zagotowac 20 min.
    Sos. 1 sloik keczupu pudliszki sok z 4 cytryn + 3 duze zabki czosnku i 1/2 szkl cukru. Dodac rosol z koncowek. Pozdostele skrzydelka opruszyc sola i pieprzem, opanierowac w mace ziemniaczanej i jajku. Podsmarzyc na rozgrzanym oleju (lekko) i ukladac w naczyniu zaroodpornym lub gesiarce
    Zalac sosem i piec ok 45-60 min w tem. 180-200 C °
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować