Skrzydełka po diabelsku.

4.5 (196 ocen)

ostre i pyszne, mój mąż za nimi przepada.

Składniki:

  • • 2 kg drobiowych skrzydełek
    • 40 dag płynnego miodu
    • 4 ząbki czosnku
    • Warzywna przyprawa do drobiu
    • Sól
    • Po łyżeczce cynamonu, pieprzu i słodkiej papryki
    • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • Duża szczypta imbiru
    • Po szklance keczupu pikantnego oraz łagodnego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • Kilka papryczek chili do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Skrzydełka po diabelsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Skrzydełka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem, a następnie z każdego odetnij końcówkę.
    • Czosnek przeciśnij przez praskę, przełóż do miseczki, dodaj przyprawę do drobiu i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowana mieszanką natrzyj dokładnie skrzydełka z każdej strony.
    • Do rondelka wlej miód, dodaj cynamon, paprykę słodką, pieprz, pieprz kajeński, imbir, oba rodzaje keczupu oraz sos sojowy i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, powoli doprowadzając do wrzenia. Każde skrzydełko osobno zanurz w sosie i odłóż na półmisek, by zastygł.
    • Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 25 minut.
    • Mięso przełóż na półmisek i udekoruj papryczkami chi lii.
    • Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub świeżym jasnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować