Skrzydełka panierowane w płatkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka dokładnie myjemy, przecinamy w stawie tak aby uzyskać trzy pojedyncze części, lotkę wyrzucamy. Gotujemy je do miękkości w wodzie z pieprzem cayenne, 2 łyżeczkami ostrej papryki, słodka papryką, papryczkami chili, liściem laurowym, czosnkiem (lekko rozgniecionym) oraz zielem angielskim do miękkości (około 15 minut). Ugotowane skrzydełka odsączamy. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, tworząc jednolitą masę. Do osobnej miski wrzucamy płatki kukurydziane(które delikatnie kruszymy) dorzucamy mąkę ziemniaczaną oraz jedną łyżeczkę ostrej papryki. Dokładnie mieszamy suche składniki. Następnie każdy kawałek skrzydełka moczymy w cieście oraz w mieszance z płatków (można docisnąć aby idealnie obkleiły mięso), smażymy je na głębokim oleju przez około 3 minut (aż skrzydełka się zarumienią). Serwujemy na gorąco.
Komentarze