Skrzydełka na słodko-kwaśno

4.5 (180 ocen)

  • 25 min

Skrzydełka z miękką skórką. Dla tych co lubią na słodko i bardziej pikantnie.

  • 25 min

Składniki:

  • - 1-1,2 skrzydełek
    - 1 łyżeczka wegety
    - 1 szkl. cukru
    - sok z 12 cytryn
    - 1 mały ketchup pikantny
    - przyprawa do kurczaka, delikat do mięs
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć i odciąć z nich lotki. Włożyć do garnka, dolać 1,5 szkl. wody, dodać wegetę i chwilkę pogotować. Gdy ostygną przyprawić je delikatem i przyprawą do kurczaka. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i jajku, obsmażyć. Do wody dodać cukier, sok z cytryn i ketchup. Skrzydełka ułożyć na blasze na folii aluminiowej i zalać przygotowanym sosem. Piec ok. 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować