Skrzydełka na ryżu

4.08 (400 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 34 lata. Bardzo lubię gotować i dlatego dużo czasu spędzam w kuchni. Do chrupiącychskrzydełek z ryżem wystarczy tylko podać dowolną surówkę i pyszny obiad gotowy.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 szklanki ryżu
    ● 3 cebule
    ● przyprawy: bazylia, tymianek, oregano, estragon, słodka papryka, sól, pieprz
    ● 2 łyżki oleju
    Sos: ząbek czosnku
    ● 6 szklanek wody
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu
    ● 2 łyżki vegety
    ● 2 łyżeczki słodkiej papryki
    ● 1 kostka masła
    ● 2 łyżeczki cukru
    ● 6 łyżeczek keczupu
Wystaw ocenę:

4.08 (400 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i osuszamy.
    Przyprawy wsypujemy do
    miski (czosnek miażdżymy
    w prasce), wlewamy 2 łyżki oleju
    i mieszamy. Skrzydełka smarujemy
    marynatą i zostawiamy
    w misce, przykrywamy folią. Odstawiamy
    na 2 godziny.
  • Skrzydełka na ryżu 2. Surowy ryż wsypujemy na
    blachę, na wierzch wykładamy
    pokrojone w plastry cebule,
    a następnie skrzydełka.
  • 3. Przygotowujemy sos: masło
    rozpuszczamy na wolnym ogniu,
    dokładnie mieszamy z posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem,
    papryką, cukrem i keczupem,
    wlewamy wodę.
  • 4. Skrzydełka zalewamy sosem.
    Blachę wkładamy do gorącego
    piekarnika (ok. 200 °C) i pieczemy
    1 godz. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować