Skrzydełka na ryżowo warzywnym dywaniku

0 (0 ocen)

obiad z piekarnika ....

Składniki:

  • * 1 kg skrzydełek
    * 3 szklanki ryżu
    * 1 op. mrożonej mieszanki chińskiej np. Przysmaki kuchcika
    * 2 łyżeczki soli
    * 1/2 łyżeczki pieprzu
    * 2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
    * 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    * natka pietruszki
    * 1 łyżeczka maggi
    * woda
    * oliwa
    * mąka

Skrzydełka na ryżowo warzywnym dywaniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć i odciąć najcieńszą część. Obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z jednej strony.
  • 2. Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypać ryż, mieszankę chińską i pozostałe przyprawy oprócz maggi, wymieszać w wszystko wyłożyć do tortownicy. Na to wszystko ułożyć podsmażone skrzydełka tak aby podsmażona część była u góry. Zalać wodą aby wystawała 1 cm ponad skrzydełka, skropić kilkoma kroplami magii.
  • 3. Piec w piekarniku 60 minut w temperaturze 180 stopni ( z termoobiegiem).

  • 4. Jeśli wstawiamy do nienagrzanego wcześniej piekarnika to wydłużamy czas o 10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy