Skrzydełka miodowo-imbirowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mają ciekawy smak oraz wspaniały aromat.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek z kurczaka
    ● 3 łyżki miodu
    ● 1 szkl. bulionu
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 3/4 łyżeczki mielonego imbiru
    ● 3 łyżki wódki
    ● 1-2 łyżki oleju
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka miodowo-imbirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy ok. 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odcinamy lotki.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód
    podsmażamy z olejem, a następnie wkładamy skrzydełka. Wlewamy bulion oraz wódkę, dodajemy czosnek i imbir.
  • 3. Skrzydełka gotujemy ok. 35 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Porady

Do sosu, w którym dusimy skrzydełka, warto dodać łyżeczkę jasnego lub ciemnego sosu sojowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Miód Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować