Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach

0 (0 ocen)

Skrzydełka które maja piękny kolor i pyszny smak

Składniki:

  • 5 malutkich buraczków koktajlowych z zalewy z czarnym pieprzem i jałowcem
    4 duże ząbki czosnku
    gałązka rozmarynu
    gałązka tymianku cytrynowego
    1 łyżka oleju
    czerwona słodka zmielona papryka
    sól i pieprz

Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z buraczkami 1. Skrzydełka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem ,papryką oraz olejem.
    Buraczki pokroić w plasterki, dodać do skrzydełek razem z czosnkiem i rozmarynem oraz tymiankiem. Tak przygotowane mięso przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
  • piecze się 2. Skrzydełka przełożyć do foremki wyścielonej folią do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec w 180 C i piec przez około 1 godzinę lub do momentu aż będą rumiane. Podczas pieczenia,od czasu do czasu, przewracać na druga stronę.
  • upiekło się 3. Upieczone skrzydełka maja piękny kolor i są bardzo smaczne.
    Polecam :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy