Skrzydełka imbirowo-paprykowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki obiad, smaczny i tani, polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg żeberek z kurczaków
    1 łyżka masła
    Przyprawy: sól, pieprz, mielona ostra papryka, mielony imbir

Skrzydełka imbirowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: skrzydełka oczyścić, opłukać, osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą, natrzeć mięso, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Folią wyłożyć naczynie żaroodporne, ułożyć mięso, na wierzch położyć wiórki masła. Mięso przykryć folią, dusić w temp. 170 stopni około 20 minut. Temp. zmniejszyć do 160 stopni i dusić do miękkości. Przed końcem pieczenia folię odkryć, by skrzydełka się przyrumieniły.

Porady

1.skrzydełka można podawać z dowolną surówką, u mnie z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy