Skrzydełka faszerowane

4.5 (148 ocen)

Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka - 8szt
    mięso mielone - 250 g
    szczypiorek - 1 pęczek
    cebula - 1 szt
    sól i pieprz
    jajko - 1 szt
    przyprawa do kurczaka - 0,5 opak
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka faszerowane 1. Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Skrzydełka faszerowane 2. Usunąć kości ze skrzydełek.
  • Skrzydełka faszerowane 3. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
  • 4. FARSZ
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 5. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz.
  • Skrzydełka faszerowane 6. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać.
  • Skrzydełka faszerowane 7. Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka.
    Koniec skrzydełekn należy spiąć wykałaczką.
  • Skrzydełka faszerowane 8. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą. Piec około 1 godz. w 175 stop
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować