Skrzydełka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

konkurs_wielkanocny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 15 skrzydełek z kurczaka
    400g mięsa mielonego drobiowego(najlepiej z udek zmielić)
    200g pieczarek
    200g żółtego sera
    Pęczek natki pietruszki
    2łyżki masła
    1 czerwona papryka
    Przyprawy sól, pieprz, chili, delikat czerwony

Skrzydełka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • konkurs_wielkanocny 1. Ze skrzydełek wydrążyć kości, umyć i osączyć na cedzaku
    Przygotowanie farszu
    Pieczarki, paprykę i ser żółty zetrzeć na tarce, natkę drobno posiekać i wszystko wraz z masłem dodać do mięsa mielonego dobrze wyrobić i przyprawić solą pieprzem i chili do smaku.
    Następnie nadziać w wydrążone uprzednio skrzydełka i zapiec posypane przyprawą do kurczaka lub czerwonym delikatem, piec 1h w temp. 180-190stopni C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy