Siostrzane żeberka

0 (0 ocen)

Przepis posiadam od siostry. Żeberka są kruche i aromatyczne.

Składniki:

  • 4 kawałki żeberek wieprzowych
    1 większa cebula

    2 ząbki czosnku
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    sól, pieprz

    tłuszcz do smażenia

Siostrzane żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek pokroić w drobną kostkę. Cebulę w piórka.
  • marynowanie żeberek 2. Żeberka natrzeć czosnkiem, posolić i obsypać pieprzem. Posmarować musztardą.
  • Obsmażanie żeberek 3. Obsmażyć z obu stron na tłuszczu, podlać gorącą wodą, tak by do połowy były przykryte. W razie konieczności na bieżąco dolewać wodę. Smażyć do miękkości około 1h, Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć do jej miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy