Siekane kotleciki z kurczaka z amarantusem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie kotleciki na pewno zaspokoją głód zarówno u dzieci jak i dorosłych. Polecam podanie ich z frytkami!

Składniki:

  • 250 g fileta z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    7 pieczarek
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki amarantusa ekspandowanego
    1 łyżeczka koperku (świeżego)
    2 łyżki tartego parmezanu
    50 g sera feta
    Sól
    Pieprz
    Cząber

Siekane kotleciki z kurczaka z amarantusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczak kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Komentarze

Podobne przepisy