Shoarma

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To szybkie i pyszne danie. Idealne dla\ wytrawnych smakoszy. Z przyjemnością podaję je jako danie obiadowe.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka (można zastąpić innym mięsem)
    ● 25 dag sera żółtego
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 średnie cebule
    ● 2 małe papryki (czerwona i żółta)
    ● przyprawy: sól, papryka ostra i słodka, curry, pieprz
    ● szczypiorek
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Shoarma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy
    w drobną kostkę, a następnie
    przekładamy do miski i zasypujemy
    przyprawami – przede
    wszystkim curry (nie należy żałować
    tej przyprawy) – i skrapiamy
    olejem. Wstawiamy na
    pół godziny do lodówki.
  • 2. Pieczarki i cebule kroimy
    w plasterki, a pozbawione nasion
    papryki w paseczki. Ser
    ścieramy na tarce.
  • 3. Pieczarki smażymy na oleju.
    Gdy puszczą sok, dodajemy
    cebulę i paprykę, doprawiamy
    solą i pieprzem i smażymy, aż
    warzywa się zrumienią.
  • 4. Na drugiej patelni podsmażamy
    mięso, przekładamy do
    warzyw. Posypujemy serem
    i posiekanym szczypiorkiem.
    Gdy ser się roztopi, wykładamy
    shoarmę na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować