Prosty, szybki pomysł na wyczarowanie puszystego shake'a bez drogich robotów z funkcją kruszenia lodu. Nie jest kaloryczny, szczególnie gdy użyjemy śnieżki na wodzie, a jednak smaczny i sycący:)
15 min
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 100 ml wody
- 1 opakowanie śnieżki
- 150 ml zimnego mleka (lub wody w wersji light) do przygotowania śnieżki
- 100 ml zimnego mleka
- 2 łyzki kakao + łyżka do dekoracji
- 1-2 łyżeczki cukru
Shake kawowy "kakaowy tygrysek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę zaparzyć i ostudzić. Śnieżkę ubić z dodatkiem cukru, podzielić na 2 części (jedną mniejszą- jasną, i większą- kakaową). Do jednej dodać mleko, do drugiej kakao i kawę. Kłaść do kieliszków warstwami, posypując pomiędzy ciemnym kakaem. Deser najlepiej prezentuje się w wysokich kieliszkach. Smacznego :)
Komentarze