Serowo-jabłkowa poezja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SER:
MARGARYNĘ Z CUKREM UCIERAMY DODAJEMY ŻÓŁTKA I POWOLI SER.NA KOŃCU UBITĄ PIANĘ Z BIAŁEK BUDYŃ I PROSZEK DO PIECZENIA.GOTOWĄ MASĘ SEROWĄ DZIELIMY NA DWIE RÓWNE CZĘŚĆI I PRZEKŁADAMY DO DWÓCH BLASZEK IDENTYCZNEJ WIELKOŚĆI O WYM. 30X25.SERNIKI PIECZEMY W 180ST PRZEZ 40-45MIN.
BISZKOPT:
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I PO ŻÓŁTKU.NA KOŃCU DODAJEMY MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I DELIKATNIE ŁĄCZYMY.MASĘ BISZKOPTOWĄ DZIELIMY NA 4 CZEŚĆI.
JEDNĄ CZĘŚĆ POZOSTAWIAMY BEZ DODATKU
DRUGĄ ŁĄCZYMY Z MAKIEM
TRZECIĄ Z KAKAO
CZWARTĄ Z KIŚLEM.
NA BLASZKĘ O WYM 30X25 KŁADZIEMY NA PRZEMIAN PO ŁYŻCE.PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 20-25 MIN W 180 ST.
MASA JABŁKOWA:
JABŁKA SMAŻYMY NA MASEŁKU.DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI.DO JEDNEJ DODAJEM GALARETKĘ CZERWONĄ A DO DRUGIEJ ZIELONĄ.
PRZEŁOZENIE CIASTA:
SER
MASA JABŁKOWA ZIELONA
BISZKOPT KOLOROWY
MASA JABŁKOWA CZERWONA
SER
POLEWA
Komentarze