Serowiec

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To przepis mamy, która jest kucharką z wykształcenia i zamiłowania.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 2 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 żółtka
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 3/4 margaryny
    Masa serowa:
    ● 4 homogenizowane serki waniliowe
    ● 4 jajka
    ● 1 szkl. cukru
    ● budyń śmietankowy
    ● 1/2 margaryny
    Masa budyniowa:
    ● 2 budynie czekoladowe
    ● 1 l mleka
    ● 5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy.
    Rozwałkowujemy placek
    (20x30 cm) i przekładamy na
    wyłożoną pergaminem blachę. Budyń gotujemy na mleku
    z cukrem. Gorący wykładamy
    na ciasto. Studzimy.
  • 2. Masa serowa: margarynę
    ucieramy z cukrem, dodając na przemian żółtka i serki.
    Białka ubijamy na sztywno
    i mieszamy z masą serową.
    Wykładamy na budyń. Pieczemy
    ok. godziny w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa serowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować