SEROWE RACUSZKI Z ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Racuszki serowe są pyszne i pulchniutkie.

  • 30 min

Składniki:

  • • 25 dag twarogu
    • 2 jajka
    • 5 łyżek cukru
    • 1 opakowanie cukru waniliowego
    • ½ szklanki mleka
    • 15 dag mąki
    • 6 orzechów włoskich
    • Sól, cukier puder do posypania, olej do głębokiego smażenia

Serowe racuszki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddziel żółtka od białek. Twaróg pokrusz, umieść w wysokiej misce. Dodaj żółtka, dosyp cukier i cukier waniliowy, a następnie dolej mleko. Całość zmiksuj na jednolitą gładka masę.
  • Szalona kuchareczka 2. Przygotowaną masę połącz z mąką. Wsyp obrane i posiekane orzechy, wymieszaj
  • Natalka posypuje racuszki cukrem puderm 3. Białka ubij na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Bardzo ostrożnie połącz z ciastem twarogowym.
  • Zajadanie się racuszkami 4. W szerokim płaskim garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką porcje ciasta i ostrożnie zsuwaj na rozgrzany olej. Smaż racuszki na średnim ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony.
  • Zajadanie się racuszkami 5. Osączone z tłuszczu racuszki przestudź lekko i posyp cukrem pudrem.

Porady

Natalka uwielbia takie racuszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy